Svenhem Gård Bed & Breakfast

Underrubrik

Vadsbro kyrka.

Den ursprungliga kyrkan från 1100-talet var 6 m bred och 9 m lång. Flertalet om och tillbyggnader har skett genom åren. Det mest karaktäristiska är 1460-talet valvslagning samt måleri av den kände kyrkomålaren Albertus Pictor.  Mitten av 1700-talet kalkades målningarna över och togs fram 1902 då även en del nya målningar tillkom. Altaruppsatsen är en rikt skulpterad och bemålad tavla från mitten av 1600-talet. Kyrkan har två gravkor från 1650-talet samt tidigt 1700-tal.


Välkomna till Café Lida Gård!

Vi erbjuder frukost, lunchmenyer, dagens lunch, belgiska våfflor och gott om gofika. Vi har även fullständiga rättigheter. Kom in och njut i mysig slottsmiljö. Kvalité Häst & Hund är ett familjeägt företag grundat 1997, men sedan 2015 huserar vi i den stora ladan på Lida Gård, som är en del av Stenhammars Godsförvaltning, ägd av H.M. Konung Carl XVI Gustaf. Vi som jobbar här gör allt för att ni ska bli en del av vår fantastiska värld.

Stenhammar

Besök ett typiskt sörmländskt herrgårdslandskap. Du kan gå utmed markerade stigar eller röra dig fritt i den lättvandrade naturen. Du får ett smakprov på det mesta i sörmländsk natur – barrnaturskog, betesmarker, sjö och ekhagar.

Café Kvarnen - Antikt och Slikt
Ekenäs, Vadsbro
Hembakt kaffebröd och försäljning av antikviteter i den gamla kvarnen.

Kvarnen med härligt trädgårdscafé vid ån serverar hembakt i udda porslin och här har man sällskap av gäss och kaniner och barnen kan även gunga och meta. Ägarinnan bor i England vintertid och samlar då på sig engelska loppisfynd som hon sedan säljer vidare i den charmiga kvarnen. Här gillar alla att hänga, stor som liten.

Bilmuseet Sparreholms Slott

Bilmuseet visar bilutvecklingen från slutet av 1800-talet fram till våra dagar och innehåller en av Europas finaste bilsamlingar. Just nu står cirka sextio veteran- och klassiska bilar i hallen, bland annat Mercedes 540K från 1936 som ägts av Prins Gustaf Adolf, som var vår konungs far, och Cadillac V8 från 1939 som ägts av Gustav V och givit namn åt Kungens Kurva.Andra unika bilar i samlingen är Mercedes 300 SL "Måsvingen" från 1955, Mercedes 290A från 1934, Cadillac V16 från 1931 som beställdes av Ivar Kreuger, Horch 853 från 1936, RR Silver Ghost från 1921,